Makers kans of uitdaging

Makers kans of uitdaging

Aziatisch Nederlandse schrijvers aan het woord. Over impact van identiteit op het schrijversproces, en kansen en uitdagingen voor schrijvers met een bi-culturere achtergrond. 

Volgens KVK Boekwerk kent Nederland meer dan 18.000 auteurs, met maar liefst 5800 gepubliceerde boeken in 2019. Slechts enkele van deze auteurs hebben Aziatische roots. Hoe komt het dat er zo weinig Aziatisch-Nederlandse auteurs zijn? Is de drempel zo hoog? En in hoeverre speelt identiteit hier een belangrijke rol. 

In deel 2 van deze reeks gaat PAC in gesprek met verschillende Aziatisch Nederlandse schrijvers die recent een boek gepubliceerd hebben. Over hun boek, hun identiteit, hun uitdaging als maker en welke kansen zij zien voor een meer diverser aanbod aan boeken geschreven vanuit Aziatisch-Nederlandse makers. Wat is het voegt dit toe aan het landschap? Wat kunnen we zelf doen, en wat is er nodig om de makerscultuur te stimuleren?

Gasten

  • Pete Wu (Chin-NL) – Journalist, schrijver, redacteur. Auteur van De Bananengeneratie, Kinderboek voor Kinderboeken week, en bezig met een nieuwe Roman, 2019
  • Marcel van Kanten (Surinaams-Indisch) – Auteur van de recent verschenen ‘Wortelzucht’, 2021
  • Shantie Singh (Hindo/surinam) – Auteur van de Vervoering en haar nieuwe roman De Kier., 2020
  • Diana Tjin (Surinaams-chinees) – Auteur van De Catalograaf, 2020, Een Bijlmerliedje 2018, Mevrouw Grünwald, 2017

Datum: 17 juni 2021

Youtube: https://youtu.be/5H1gBEgraBY