Livestream Comité 21 maart

Deze online demonstratie vond plaats op 21 maart 2020, kijk hier het fragment met Sioejeng Tsao terug.

“In plaats van de straat op ging ik de lucht in. Gister was het de officiële Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Waar wij vorig jaar nog de demonstratie mee liepen op de Dam, zaten jullie nu achter het scherm. Bedankt daarvoor. Tijdens en na het Corona virus gaat ons leven als minderheid namelijk gewoon nog door. Wat voor de media een snelle nieuws sensatie is, is voor een ander hun hele leven. Daarom is het belangrijk om ook hier voor te blijven strijden.” -Sioejeng Tsao

Namens PAC sprak Sioejeng gisteren tijdens de livestream van Comité 21 maart op het internet en AT5, waar ze sprak voor de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland. Dit is samen met Gogodutch, OUT&ABROADen Stichting Meer dan Babi Pangang mogelijk gemaakt. Ook in tijden zoals deze blijven wij hoorbaar!

Op zaterdag 21 maart zal Nederland ondanks de corona-crisis toch de internationale dag tegen racisme en discriminatie vieren.

Het Comité 21 maart heeft weliswaar zijn landelijke demonstratie en manifestatie afgelast, om daarmee zijn bijdrage te leveren aan de bestrijding van het corona-virus; maar het zal in plaats daarvan een lang livestream-verslag van een indoor-bijeenkomst uitzenden.

In het programma vol muzikale intermezzo’s worden vertegenwoordigers uit de Aziatische gemeenschap zoals Sioejeng Tsao
geïnterviewd, maar ook migranten, vluchtelingen en de moslim- en zwarte gemeenschap komen aan het woord.

Ruim 100 organisaties ondersteunen de oproep voor deze dag. Daaronder tientallen basisgroepen van vluchtelingen, migranten, vrouwen, de LHBTI-gemeenschap en milieugroepen; landelijke organisaties als het FNV, de SP, GroenLinks en de PvdA; kerken en moskeeën; het COC, Greenpeace, Milieudefensie en Pax; en het X-Y Actiefonds en Emmaus Haarzuilens.