Tja Ling Hu

Tja Ling Hu is een beeldend kunstenaar en illustrator.

In 2017 won ze de prestigieuze Fiep Westendorp Stimuleringsprijs met een project dat de reis van haar familie van China naar Nederland verbeeld tussen de jaren ’30 en ’70. Voor haar familie was dat destijds een zoektocht in de hoop op een beter leven, en voor haar was het nu een zoektocht naar haar eigen identiteit.

Tja Ling neemt je met haar werk mee in haar gedachtewereld die zich uit op een surrealistische, droomachtige en soms naargeestige manier. Met de typerende fijne lijnvoering en zachte potloodstreken nodigt ze je uit om letterlijk in haar wereld te treden: pas als je dichterbij komt kun je de details in je opnemen, zodat het contact met het werk intiem en persoonlijk wordt. Het toont de verbindingen met haar Chinese afkomst en opvoeding, die ze door middel van haar kunstwerken beter probeert te begrijpen.

Het werk van Tja Ling was te zien in verschillende galeries, musea en kunstbeurzen, zoals bij Art on Paper (Amsterdam) en museum het Lam (Lisse). Naast haar werk op papier maakt ze ook murals in binnen- en buitenland.

Ook was Tja Ling aanwezig als spreker op het eerste PAC programma in Pakhuis de Zwijger, Ontmoet de Chinese Gemeenschap, waar ook haar illustraties werden tentoongesteld in de gallerij.

Je kunt contact opnemen of op de hoogte blijven van Tja Ling’s werk via haar LinkedIn-profiel, haar website en haar Instagram-profiel.