Sarah Wong

Sarah Wong is een allround conceptual creative en storyteller.

Om contact op te nemen kun je een mailtje sturen naar hey@sarahwong.nl.

Opgegroeid tussen twee culturele werelden voelde zij zich een buitenstaander. Als kunstenaar gebruikt ze haar unieke perspectief om werk te maken en verhalen te vertellen. Het concept en het verhaal zijn altijd leidend: zo verlegt ze de grenzen van traditionele mediavormen en pint zich ook niet vast aan een ander medium.

Het eten dat Nederlanders kennen als Chinees, zoals babi pangang en tjap tjoy, is niet echt Chinees. Wie bepaalt wat identiteit inhoudt? Is identiteit statisch of fluïde? In het onderzoeksproject ‘Chin.Ned.’ gebruikt Sarah eten als metafoor voor het onderzoeken van een Chinees-Nederlandse identiteit, waar ze een korte documentaire over heeft gemaakt. In de reis die begint in haar geboortestad Groningen en die zich uitstrekt tot China, zie je het verhaal van een dochter van een horeca-familie die haar achtergrond en enthousiasme voor eten gebruikt om universele thema’s te ontdekken.

Sarah was aanwezig als spreker op het eerste PAC programma in Pakhuis de Zwijger, Ontmoet de Chinese Gemeenschap, waar ook haar illustraties werden tentoongesteld in de gallerij.

Volg Sarah en haar werk via haar LinkedIn-profiel, haar website en haar Instagram-profiel.