Pete Wu

Pete Wu is journalist, schrijver, redacteur en documentairemaker.

Voor boekingen, lezingen, interviews of schrijf- en redactieopdrachten kun je een mailtje sturen naar petewumedia@gmail.com. Je kunt Pete ook boeken via de Schrijverscentrale.

Op 8 juni 2020 verscheen de documentaireserie Pete en de Bananen, die hij samen met regisseur Willem Timmers maakte voor VPRO Dorst.

Op 24 oktober 2019 verscheen zijn debuut De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu bij uitgeverij Das Mag.

Pete publiceerde proza in De GidsDe Internet Gids en de eerste Sampler van uitgeverij Das Mag in 2018. Eerder studeerde hij Engelse literatuur, Amerikanistiek en mediafilosofie, en schreef hij reportages, artikelen en interviews over identiteit en activisme, de kleine Mensch en de grote Denker. Dat deed hij voor onder andere Brandpunt+de Volkskrant en Volkskrant MagazineVICENOSInternational Film Festival Rotterdam en Quest.

In 2020 werkt hij als eindredacteur voor online journalistieke platform Brandpunt+ en is hij ambassadeur voor Pride Amsterdam en adviescommissielid voor Literatuur Vlaanderen.

Volg Pete en zijn werk via zijn LinkedIn-profiel en zijn Instagram-profiel.