Miki Dai

Miki Dai is de oprichter van de agency ‘Floating Feather‘.

Om contact op te nemen kun je een mailtje sturen naar info@floatingfeather.nl.

Hoe benut je het beste van twee verschillende culturen, zodat er innovatieve en betekenisvolle projecten mogelijk gemaakt worden?

Miki Dai is opgegroeid in Shanghai, en woont en werkt inmiddels al tien jaar in Nederland. Als oprichter van de agency Floating Feather maakt zij verbindingen tussen kunst- en cultuurorganisaties van Nederland/Europa en China.

Twee compleet verschillende culturen vertalen zodat ze elkaar kunnen begrijpen is niet makkelijk. En het is nog moeilijker om een goede samenwerking te hebben. Doordat Miki in China is opgegroeid en daarna haar studie International Business & Management in zowel Nederland en de VS heeft gevolgd, heeft zij een unieke positie kunnen creëren waarbij ze zowel de Westerse als de Chinese manier van zakendoen weet te vertalen. Hierdoor kan zij verbindingen tussen beiden partijen maken. Ook beschikt zij over de kennis en netwerken van beide werelden.

Het doel van Floating Feather is om de samenwerkingen in projecten te laten bloeien op lange termijn, en om interessante uitwisselingen te creëren. Dat betekent dus dat zij van het ontwerpproces tot aan het uitvoeringsproces de begeleiding bieden. Zo hebben ze de internationale theaterversie van het Chinese stuk ‘The Small Town’ mogelijk gemaakt voor het DeLaMar theater in Amsterdam.

Ook was ze aanwezig als spreker op de tweede PAC x Pakhuis editie, Meet Global Citizens, the Chinese community 2.0.

Volg Miki en haar werk via haar LinkedIn-profiel, haar website en haar Twitter-profiel.