Marcel Van Kanten

“Ben jij Surinaams?” peilde de uitsmijter van een discotheek bij het Leidseplein. “Ik ben half-­Indisch en half-Surinaams”, antwoordde de toen 18-jarige Marcel van Kanten onder de indruk van de interesse naar zijn afkomst bij zijn kennismaking met het Amsterdamse uitgaansleven. “O, dan mag je maar voor de helft naar binnen.”

Marcel van Kanten

Dit jaar verscheen het boek ‘Wortelzucht’,  een autobiografische en historische ontdekkingsreis naar de oorsprong van de dertien verschillende etniciteiten in het DNA van auteur Marcel van Kanten, nazaat van eeuwenoude kleurrijke Afro-Surinaamse- en Nederlands-Indische families. Hij onderzoekt de multiculturele wereld in hem en zoekt zijn plek in een snel veranderende wereld.

Aanstaande donderdag is Marcel van Kanten te gast bij PAC x OBA een andere kijk op boeken link bio. Samen met Pete Wu, Shantie Singh en Diana Tjin. Presentatie door Marijke Phoa  (Alles is cultuur , Omroep PAC )

Met zijn boek   ‘Wortelzucht’ laat Marcel het product zien van onze gezamenlijke koloniale geschiedenis, als ultiem product van de multiculturele samenleving.

Marcel van Kanten (1963) is geboren uit een Surinaamse vader en Indische moeder. Hij groeide op in Amsterdam. Na de Universiteit van Amsterdam (Communicatiewetenschap) werkt hij als marketing en communicatie professional. Lid van de wetenschappelijke onderzoekscommissie van het International Institute of Social History (IISG) voor het onderzoek naar de slavernijgeschiedenis van ABN AMRO. De historische autobiografie ‘Wortelzucht – De geschiedenis dat ben ik’ is zijn debuut.

‘Wortelzucht’ is te koop rechstreeks bij de uitgever LM Publishers, bij de lokale boekhandel en andere online winkels

Marcel van Kanten was een van de gasten bij de tweede aflevering van PAC x OBA: Een ander kijk op boeken. Makers kans of uitdaging. 

Volg Marcel van Kanten en zijn werk via zijn LinkedIn-profiel, via Facebook, Twitter of Instagram.