Lei Ma

Lei Ma is regiomanager van RNW Media.

Lei is afgestudeerd met twee bachelors in China, en een Master in Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft gewerkt als columnist en hoofdredacteur voor verschillende Chinese en Nederlandse Media-instanties.

RNW Media is een internationale organisatie die streeft naar het bijdragen aan een wereld waar jongeren in restrictieve omgevingen alsnog zelfverzekerd hun rechten op kunnen eisen, plaats kunnen nemen in de maatschappij, en een betere toekomst kunnen creƫren.

Ook is Lei de financierder van Love Matters China en Justice4her, die als doel hebben de Chinese jeugd toegang te bieden naar seksuele gezondheid en rechten, zodat ze op een verantwoordelijke en aangename manier met seks en voortplanting om kunnen gaan. Verder proberen de instellingen door middel van wetgeving geweld op vrouwelijke Chinese migranten te verminderen.

Naast zijn werk bij RNW Media is hij ook bestuurslid bij Stichting Hilversum One, een collectief dat Hilversummers van allerlei verschillende culturen, leeftijden en seksuele voorkeuren samenbrengt.

Hij was aanwezig als spreker op de tweede PAC x Pakhuis editie, Meet Global Citizens, the Chinese community 2.0.

Volg Lei en zijn werk via zijn LinkedIn-profiel en de RNW Media website.