Janet Lie

Janet Lie is freelancer journalist. Twee jaar heeft zij in New York gewoond om haar master- diploma journalistiek te halen aan Columbia University. Zij is gespecialiseerd in multimediaverslaggeving.

Janet is Surinaams-Chinees, introvert van nature. Wanneer mensen naar haar kijken, verwachten ze niet dat zij ADHD heeft. Tenminste… een heel ander beeld dan hyperactieve (witte) jongens die de hele dag stuiteren. Haar concentratieproblemen en haar chaotisch gedrag onderdrukte ze, want ja… dat heeft er vast niks mee te maken. Dat ineens leidde tot meerdere burnouts en depressiviteit. Hierover schreef ze een artikel.

Janet wil het beeld van ADHD genderdivers en divers in het algemeen wordt. Ook is bewustwording nodig in zorg en onderwijsinstellingen, zodat we niet weer een generatie van vrouwen verliezen aan gediagnosticeerde ADHD.

Ze deed verslag voor Now This News en ze maakte video’s voor Business Insider. Haar verhalen verschenen ook in New York Magazine, Vice, NRC en Het Parool. Naast haar journalistieke kant, houdt ze zich ook bezig met zichtbaarheid van ADHD bij Aziatische vrouwen.


Janet Lie is freelancer journalist. Twee jaar heeft zij in New York gewoond om haar master- diploma journalistiek te halen aan Columbia University. Daaruit is gespecialiseerd in multimediaverslaggeving.