Francis Röring

De tweede gast die bij It’s All Mental II komt praten is Frances Röring! Francis is communicatieadviseur bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en mede-oprichter van Jong HDSR.

Als communicatieadviseur zorgt zij voor ontwikkelingen van communicatiemateriaal en dat er activiteiten komen waarin communicatie centraal staat. Als social media expert maakt zij ook content om vooral jongeren op een effectieve manier te laten particeperen in de missie van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden na te streven, namelijk veilige dijken, schoonoppervlaktewater en droge voeten in de omgeving van Midden-Nederland.

Haar ouders zijn afkomstig van Indonesië en in Nederland hebben ze Francis opgevoed. Het was een liefdevol gezin, maar mentale gezondheid was niet een topic waar over gesproken werd. Op 21-jarige leeftijd is zij haar moeder verloren aan zelfdoding. In haar verwerkingsproces heeft zij veel steun gekregen van haar vader en zus. Ook hielp het om erover te praten. Daarnaast maakte zij tijdens haar opleiding een documentaire, Mijn Moeder Heeft Zelfmoord Gepleegd, over deze gebeurtenis.

Het uitspreken van mentale gezondheid en het effectief naar elkaar luisteren zijn heel belangrijkvoor haar. Daarom biedt ze voor ieder ander haar oor.

Afbeelding gemaakt door Carmen van @saltysouls/Instagram