Diana Tjin

‘De eerste 25 jaar wilde niemand mijn werk uitgeven. Ik hoorde wel vaak van uitgevers dat ik talent had, maar dat er geen markt voor was.’  – Diana Tjin 

In haar boeken is de worsteling met ‘identiteit’ een terugkerend thema. De karakters schrijft zij vanuit een gekleurd perspectief. Iets wat voor haar heel natuurlijk is.

“Kleur is niet iets wat je kiest en het moment dat ik de deur uitstap, moet ik al iets met mijn huidskleur. Dat kan positiefii zijn of negatief, maar je moet je meteen tot de buitenwereld verhouden en dat kan best naar zijn.” vertelde Diana in hetzelfde Parool-interview.

Inmiddels heeft Diana drie boeken op haar naam. In 2017 debuteerde zij met ‘Het geheim van mevrouw Grünwald’; over een Surinaamse vrouw van Duitse afkomst die in een interneringskamp in Suriname gevangen zat ten tijde van WOII.

Haar tweede roman ‘Een Bijlmerliedje’ (2018) is een coming-of-age verhaal over een meisje van Chinees-Surinaamse afkomst dat haar tienerjaren doorbrengt in de Bijlmermeer van de jaren zeventig.

En afgelopen jaar verscheen haar derde roman ‘De catalograaf’. Een liefdesgeschiedenis; verschenen over een man van Chinees-Surinaamse, Joodse afkomst en zijn jeugd in een vrijwel wit Nederland.

Boeken te koop via je lokale boekhandel of online.

Diana Tjin was een van de gasten bij de tweede aflevering van PAC x OBA: Een ander kijk op boeken. Makers kans of uitdaging. 

Volg Diana Tjin en haar werk via haar website.

Foto credits: Friso Keuris