Anita Hubner

Anita Hubner is oprichter van Stigmareduction & Mental Health Consultancy.

Van daaruit geeft Anita als psycholoog lezingen over stigmatisering rondom psychische aandoeningen en trainingen over hoe we het tegen kunnen gaan. Daarnaast doet ze voor het Onderzoekraad van Veiligheid onderzoek naar hoe we de zorg en veiligheid van kwetsbare mensen met ernstige psychische aandoeningen kunnen waarborgen.

Dit jaar bracht ze haar boek uit ‘Vertel Ik Het Wel of Vertel Ik Het Niet’. Hierin beschrijft ze vanuit haar eigen ervaringen hoe we taboes over psychische aandoeningen kunnen doorbreken.

Tijdens haar studieperiode kreeg Anita een psychose. In die periode adviseerde haar psychiater dat zij beter vrijwilligerswerk kon doen en dus met haar studie moest stoppen.

Tegen het advies in, besloot ze toch om door te gaan met haar studie. Nu zet Anita zich op verschillende manieren in om stigma’s en vooroordelen over psychische aandoeningen te doorbreken. Zij is een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten.

In 2016 startte Anita haar eigen bedrijf. Daarin geeft zij als psycholoog lezingen en trainingen in binnen -en buitenland over stigmatisering van op psychische aandoeningen tegen te gaan. Ze helpt ook mensen met psychische aandoening verder.

Voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid werkte ze mee aan een onderzoek naar de zorg en veiligheid voor kwetsbare burgers met een ernstig psychiatrische beperking.